nieuws

Jumbo sluit distributiecentrum in Raalte, ontslag voor boventallig personeel

Het distributiecentrum van Jumbo in Raalte gaat volgend jaar mei dicht. Supermarktketen Jumbo bouwt zijn regionale distributiecentrum om tot landelijke knooppunt van diepvriesactiviteiten. Door de ingreep komen tientallen banen in Raalte te vervallen, laat het bedrijf weten.
Na de ombouw zal het distributiecentrum nog werk bieden aan ruim 90 medewerkers. Momenteel werken er 250 mensen in het distributiecentrum in Raalte. Het grootste deel kan herplaatst worden binnen Jumbo of bij andere bedrijven.
Per saldo worden door de reorganisatie 68 mensen boventallig. "Voor de helft van deze groep zijn nog vacatures beschikbaar binnen de keten", aldus Jumbo. Jumbo heeft de sluiting dinsdagavond bekend gemaakt. Ingrijpende reorganisaties hingen al in de lucht nadat Jumbo de C1000-supermarkten overnam.

FNV in gesprek met Jumbo

Henk van der Ploeg, bestuurder van FNV Bondgenoten, verwacht dat de reorganisatie veel banen gaat kosten: "Dit gaat het personeel heel hard raken. Interne herplaatsing binnen Jumbo betekent een enorme reistijd, omdat het werk voornamelijk in de distributiecentra in Elst en Beilen is. Dat zal voor velen geen optie zijn dus dan dreigt feitelijk ontslag."
Hoewel er een goed sociaal plan ligt dat tot eind 2016 geldt, wil de vakbond aanvullende afspraken maken die leiden tot maximaal behoud van werk. Komende maandag heeft de FNV en gesprek met Jumbo daarover.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.