nieuws

Bond: Steenwijkerland zal niet volgend jaar al gaan bezuinigen op thuiszorg

Thuiszorgmedewerkers protesteren
Thuiszorgmedewerkers protesteren
Wethouder Frantzen van Steenwijkerland heeft vanavond tijdens de raadsvergadering haar voorstel om in 2015 geen thuiszorg meer in te huren van Zorggroep Oude en Nieuwe Land van tafel gehaald. Dat meldt vakbond Abvakabo.
Onderhandelaar Riek van Kampen van Abvakabo FNV noemt het bijdraaien van Steenwijkerland een eerste stap. "We richten onze pijlen nu op Urk en de Noordoostpolder. Daar willen de wethouders nog steeds de thuiszorg afbreken."
De thuiszorgmedewerkers van het Oude en Nieuwe Land hebben de afgelopen tijd acties gevoerd toen bekend werd dat de gemeenten Steenwijkerland, Urk en Noordoostpolder het contract met Zorggroep Oude en Nieuwe Land op willen zeggen. Hierdoor verliezen 363 medewerkers hun baan en duizenden cliënten hun zorg. De vakbonden willen dat de thuiszorgmedewerkers in elk geval heel 2015 nog aan het werk kunnen blijven, zodat er genoeg tijd is om een goede oplossing te vinden.

Er is nog geld genoeg beschikbaar voor thuiszorg

Tijdens de raadsvergadering in Steenwijkerland bleek dat er geen reden is om nu al rigoureus te snijden in de thuiszorg. In het bijzijn van tientallen thuiszorgmedewerkers werd wethouder Frantzen door de gemeenteraad geconfronteerd met de feiten: er is voor 2015 genoeg geld beschikbaar om de zorg overeind te houden. Ook de vraag naar zorg blijft.
De thuiszorgmedewerkers blijven samen met vakbonden Abvakabo FNV en CNV doorgaan met acties voor goede zorg totdat ook de wethouders van Urk en Noordoostpolder hun besluit terugdraaien. Het actiecentrum dat vorige week is geopend naast het gemeentehuis van Steenwijkerland blijft staan. Komende donderdag voeren de thuiszorgmedewerkers actie bij de Meenthe in Steenwijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.