nieuws

Delegatie Koekoekspolder tevreden na debat Den Haag over boycot Rusland

De delegatie uit Kampen en de Koekoekspolder is tevreden over het bezoek aan Den Haag gisteren, waar in de Tweede Kamer werd gedebatteerd over eventuele steun aan tuinders door de Russische boycot. Wethouder Meijering van Kampen was, samen met drie ondernemers uit de Koekoekspolder, aanwezig bij het debat.
"We hadden, namens de tuinders, vanuit de gemeente Kampen de deelnemende Kamerleden en staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken een mail gestuurd waarin we aan hebben gegeven dat we het liefst de handel zo snel mogelijk weer op gang zien komen," zegt Meijering. "Voor het debat hebben we met een Kamerlid kunnen spreken en na het debat hebben we met de staatssecretaris gesproken."

"Druppel op de gloeiende plaat"

Staatssecretaris Dijksma heeft aangegeven dat niet alle schade die wordt geleden door de Russische boycot zal worden vergoed. "Het geld dat er nu is, 125 miljoen die is vrijgemaakt door de Europese Commissie, is ook te weinig, een druppel op de gloeiende plaat", zegt Meijering. "Hopelijk komt er nog iets bij, maar dat verwachten we niet. Dat niet alles zal worden vergoed, daar hadden we al rekening mee gehouden."
Toch is de delegatie met een goed gevoel naar Kampen teruggekeerd zegt de wethouder. "Dijksma heeft aangegeven dat ze met haar Europese collega's gaat kijken naar mogelijkheden om de markt weer op gang te krijgen. Bijvoorbeeld door producten uit de markt te halen en zo schaarste te creëren, waardoor de prijs van de producten weer stijgt." De delegatie is blij met die toezegging.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.