nieuws

Lage opkomst bij actiebijeenkomst thuiszorgmedewerkers Carinova in Deventer

De vakbonden zijn boos en teleurgesteld over de opkomst van thuiszorgmedewerkers vanavond op een speciale actiebijeenkomst in Deventer. De avond in het Postillion hotel was bedoeld voor de 1000 medewerkers van thuiszorgorganisatie Carinova, die vanwege bezuinigingen hun baan dreigen te verliezen. De opkomst was bedroevend. Slechts 50 medewerkers kwamen opdagen.
Volgens de Abvakabo is dat veel te weinig om succesvol actie te voeren tegen de voorgenomen bezuinigingen in de thuiszorg. De bond had de leden willen oproepen om de komende weken te protesteren tijdens de gemeenteraadsvergaderingen in onder meer Deventer en Zwolle. De gemeenten zijn immers verantwoordelijk voor de inkoop van de zorg en de hoogte van de salarissen.
De bond roept de medewerkers van Carinova met klem op om bij die acties aanwezig te zijn. Volgens Abvakabo woordvoerder Leon van der Elsen moeten de gedupeerde medewerkers zelf hun stem laten horen. Alleen een massaal actiegeluid kan gemeenteraden op andere gedachten brengen. Zonder actievoerende leden 'is de vakbond niets meer dan een roepende in de woestijn'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.