nieuws

N348 tussen Raalte en Lemelerveld wordt als onveiligst beschouwd

N348 bij Lemelerveld
N348 bij Lemelerveld
Storm loopt het nog niet op de website van de ANWB, maar afgaande op de stemmen die momenteel zijn uitgebracht wordt de provinciale weg N348 als het onveiligste beschouwd.
De ANWB brengt deze maand in kaart welke provinciale wegen als onveilig worden ervaren. Iedereen kan stemmen op de weg die ze als eerste aangepakt willen zien. De top drie van onveiligste provinciale wegen in Overijssel wordt momenteel gevormd door de N348 tussen Raalte en Lemelerveld (8 stemmen). Op twee staat de N34 tussen Hardenberg en Ommen (5 stemmen), gevolgd door de N377 tussen Zwolle en Wijhe (3 stemmen).

Onderzoek naar veiligheid van provinciale wegen

Een kwart van alle verkeersslachtoffers valt op provinciale wegen. De ANWB vindt dat dit aantal naar beneden moet. De afgelopen jaren is de veiligheid van de provinciale wegen onderzocht door de ANWB. De resultaten zijn dit voorjaar overhandigd aan de twaalf provincies. De bond vraagt nu aan weggebruikers om onveilige wegen te melden zodat ook deze resultaten aan de provincies kunnen worden aangeboden.
Mensen op de weg worden gevraagd naar gevaarlijke kruisingen of bijvoorbeeld obstakels zoals bomen langs wegen. Op de website van de ANWB is een kaart met de provinciale wegen in rood. Weggebruikers kunnen hier aangeven welke weg ze als eerste aangepakt willen zien en waarom.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.