nieuws

Schoolkinderen Lonneker leren gezond koken in een bus

Tientallen kinderen uit Lonneker hebben vandaag gezond gekookt in een bus. Als opmaat naar het culinair evenement Proef Eet in Enschede stond op het dorpsplein een zogenoemde Culibus.
De Culibus is een bus met een complete keuken erin. Vrijwilligersorganisatie Kiwanis heeft geregeld dat kinderen uit Lonneker in de bus gezonde smoothies en wraps konden maken. Een professionele kok hielp de kinderen daarbij. Kiwanis wil op die manier gezond eten onder de aandacht brengen, omdat gemiddeld één op de vijf kinderen te dik is. De kinderen met overgewicht lopen meer kans op ziektes, zoals suikerziekte.

Alleen kinderen bij de Culibus

Volgens kinderarts Thio van het Medisch Spectrum Twente in Enschede is overgewicht een probleem waarmee steeds meer kinderen te maken krijgen. Thio zegt dat vooral veel allochtone kinderen te dik zijn, gemiddeld één op de drie. Hij vindt het goed dat kinderen door de Culibus inzien dat gezond eten ook lekker kan zijn. Wel is het belangrijk dat ook de ouders daar meer van doordrongen raken. In Lonneker waren vanmiddag nauwelijks ouders bij de bus aanwezig. Morgen staat de Culibus in de Enschedese wijk Helmerhoek. Kiwanis verwacht dat er dan wel ouders bij zijn. Dit weekend staat de Culibus op het culinair evenement Proef Eet in de binnenstad van Enschede.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.