nieuws

Protestfilmpje van MS-patiënte uit Borne 82.000 keer gedeeld op Facebook

Meer dan 82.000 keer werd 'ie al gedeeld; een protestfilmpje tegen zorgverzekeraars van Sylvia Flinkers Postema uit Borne. Een veelvoud aan mensen heeft het filmpje op Facebook bekeken.
Sylvia lijdt aan MS. Ze is erg verontwaardigd dat een medicijn tegen die ziekte niet wordt vergoed door zorgverzekeraars. "We moeten in actie komen!", aldus de Bornse. Ze voelt zich erg gesteund door de vele malen dat het filmpje is gedeeld en de vele reacties die ze heeft gehad.

Veel aandacht voor de ziekte ALS

Het filmpje is geplaatst in een tijd dat er op social media veel aandacht is voor de ziekte ALS. Veel mensen gooien een bak ijswater over zich heen en laten dat filmen.
De bedoeling is om geld in te zamelen, zodat er een medicijn tegen ALS gevonden kan worden. Sylvia is bang dat zodra dat medicijn er is, het NIET vergoed gaat worden door de zorgverzekeraars.

40.000 handtekeningen verzamelen

De Stichting Orange Monday Foundation deelt de mening van de Bornse en is een petitie gestart op internet. De bedoeling is om 40.000 handtekeningen te verzamelen, zodat een burgerinitiatief gestart kan worden in de Tweede Kamer.
Bijgaande videoreportage is gemaakt door Tom Meerbeek. Voor vragen en/of opmerkingen kunt u mailen: t.meerbeek@rtvoost.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.