nieuws

Dader liquidatie Zwolle nog niet gepakt, politie zoekt getuigen

Een flink deel van de Akkerbergstraat in Zwolle is vandaag lange tijd afgesloten geweest voor sporenonderzoek na de liquidatie van vanmorgen. Er is nog niemand gearresteerd, de politie is op zoek naar getuigen. Voorlopig blijft onduidelijk wie het 48-jarige slachtoffer om het leven heeft gebracht en wat het motief daarvoor was.
Een groot deel van de dag was de Akkerbergstraat in de Zwolse wijk Stadshagen het decor van grootschalig politieonderzoek. Naast sporenonderzoek werd er ook zogenoemd ballistisch onderzoek gedaan, waarbij bijvoorbeeld wordt bekeken welke weg de kogels hebben afgelegd.
Vlak voor zes uur vanmorgen werd in de Zwolse wijk Stadshagen het vuur geopend op een auto met daarin een 48-jarige Zwollenaar. Die stapte net in zijn auto om naar zijn werk te gaan toen er een kogelregen op hem werd afgevuurd. De man overleefde de aanslag niet.

Buurt geschrokken

Zijn auto kwam na het schietincident tot stilstand in de tuin van de overbuurvrouw. Zij belde direct 112 maar had niet direct door wat er nu precies gebeurd was. "Toen ik zag dat er kogelgaten in het voorraam zaten, toen schrok ik wel. En toen dacht ik ook echt 'dat dat gebeurt in mijn eigen straat'. Je denkt dat je in een wijk woont waar dat soort dingen niet gebeuren, nou ja je ziet het maar ook hier gebeurt het. En overal gebeurt het."
Veel buren zijn enorm geschrokken. Dat er uitgerekend in hun rustige wijk Stadshagen zoiets gebeurt, hadden ze niet verwacht. "Het is onbegrijpelijk. Dan denk je dat kan hier niet, dat kan in Amsterdam maar niet hier, maar het gebeurt wel. Dan denk je hoe is het mogelijk. Wat is er aan de hand?", zei een buurman.

Getuigen gezocht

Buurtbewoners begrijpen niet waarom de 48-jarige man het slachtoffers is geworden. Ze beschrijven hem als een vriendelijke en sociale man. De politie roept getuigen op zich te melden. Mogelijk hebben mensen in de dagen voorafgaand aan de schietpartij iets verdachts gezien of hebben ze een idee wat de aanleiding kan zijn geweest van de liquidatie. Wie meer informatie heeft, wordt gevraagd de politie te bellen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.