nieuws

Laatste dag voor tbs-kliniek Oldenkotte in Rekken

Na 85 jaar zit het er na vandaag op. Tbs-kliniek Oldenkotte in Rekken sluit definitief de deuren. De laatste patiënten vertrekken naar andere klinieken in Nederland, de medewerkers gaan, voor zover mogelijk, ergens anders aan de slag.
In maart vorig jaar werd bekend dat een aantal tbs-klinieken dicht moest vanwege bezuinigingen. Ook Oldenkotte en dat is een ramp voor Oost-Nederland waar de werkgelegenheid al langer onder druk staat. Tweede-Kamerlid Arie Slob kreeg het nog voor elkaar om de tbs-kliniek in Balkbrug open te houden. Tot frustratie van personeel van Oldenkotte, omdat de argumenten voor Balkbrug ook toepasbaar zijn op Oldenkotte.
Een deel van het personeel gaat weer aan de slag in het project Transfore, een nieuw opgerichte stichting van de GGZ-Dimence. De stichting gaat onder meer een Forensisch Psychiatrische Kliniek opzetten en er komen plaatsen voor beschermd wonen. De nieuwe FPK gaat voorlopig ruimte huren op het terrein van de Forensisch Psychiatrisch Centrum Veldzicht in Balkbrug.

Wat er met het gebouw gaat gebeuren is afwachten.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.