Zeer grote brand bij eierverwerker in Raalte onder controle

Bij een bedrijf dat eieren verwerkt in Raalte heeft vannacht een zeer grote brand gewoed. De brand brak rond half twee uit bij een bedrijf in de Aakstraat. De straat rond het bedrijf was afgezet.

De brand woedde in de technische ruimte en de drogerij van het bedrijf. De brandweer zette de drogerij af en hoopte op die manier de brand onder controle te krijgen. Bij het bedrijf worden eieren tot eiproducten verwerkt. In de drogerij worden eidooiers gedroogd tot poeder. Het was voor de brandweer te heet om deze ruimte te betreden en het lukte daarom in eerste instantie niet het vuur onder controle te krijgen.

Veel rookoverlast

De brandweer was met veel personeel en materieel aanwezig in Raalte. Mocht de situatie uit de hand lopen, "dan zijn wij voorbereid om de brand te kunnen bestrijden en zoveel mogelijk schade aan het pand en omliggende panden te voorkomen", liet de Veiligheidsregio IJsselland weten.

De rook trok over een naastgelegen woonwijk en zorgde daar voor veel overlast, omdat het rook naar de eieren die bij het bedrijf verwerkt worden. De brandweer adviseerde mensen om ramen en deuren gesloten te houden en zoveel mogelijk uit de rook te blijven. De rookontwikkeling nam uiteindelijk af; rond half acht was de brand onder controle en gaf de brandweer het sein brand meester.

NL Alert

De Veiligheidsregio IJsselland heeft er over nagedacht om een NL Alert te versturen, maar besloot dit uiteindelijk toch niet te doen om mensen niet onnodig wakker te maken.

Grote brand bij eierverwerker in Raalte (Foto: News United / Rens Hulman)
Grote brand bij eierverwerker in Raalte (Foto: News United / Rens Hulman)
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
BRANDWEER RAALTE 112 NIEUWS SALLAND
Deel dit artikel: