nieuws

Honderden mensen bij kijkdag gestolen sieraden in Apeldoorn

In het hoofdbureau van politie in Apeldoorn waren vandaag de gestolen sieraden te zien die de afgelopen jaren zijn buitgemaakt in bejaardentehuizen in het hele land. Honderden mensen kwamen kijken of hun bezittingen erbij waren.
De sieraden zijn in een periode van 2 jaar gestolen door dezelfde vrouw, die op klaarlichte dag binnendrong bij bejaardentehuizen of ouderenwoningen. Ze deed zich voor als familie of personeel, en kon zo ongestoord rondlopen, op zoek naar waardevolle spullen. Ze opereerde vooral in Oost-Nederland, maar maakte ook slachtoffers in de Randstad. Uit het hele land kwamen vandaag mensen naar Apeldoorn om hun gestolen sieraden terug te vinden, vaak namens hun ouders of familie.

Groot deel van de buit is weg

Van de buit is lang niet alles teruggevonden. De verdachte had duidelijk verstand van sieraden, ze nam vooral massief gouden artikelen mee, en verkocht de duurste spullen snel door aan een heler. Toch waren er nog honderden kettingen, broches andere gestolen artikelen te zien vandaag. Een groot deel daarvan is inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaar. Maar ook veel bezoekers gingen teleurgesteld zonder sieraden weer naar huis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.