nieuws

Studenten Saxion Enschede graven naar bommenwerper WOII in Duitsland

Studenten van hogeschool Saxion helpen in Duitsland mee met een archeologisch onderzoek naar een Britse Halifax bommenwerper.
Twee weken lang graven zij de nog aanwezige restanten op. Zij verwachten daarbij veel kleine onderdelen te kunnen bergen, die informatie leveren over de laatste momenten van het vliegtuig. Het vliegtuig werd op 31 maart 1944 neergeschoten tijdens een nachtelijke missie en crashte bij het Duitse plaatsje Steinheim-Hungen, in de buurt van Frankfurt. Direct na de crash zijn de grootste onderdelen van het vliegtuig geruimd.

Specialisatie in archeologie WO ll
De aandacht voor resten uit de Tweede Wereldoorlog is nadrukkelijk aanwezig binnen de Nederlandse archeologie. Waar voorheen resten uit deze periode vooral werden vernietigd en weggestopt, hebben verschillende archeologische bedrijven zich sinds enkele jaren ook gespecialiseerd in de archeologie van de Tweede Wereldoorlog.
De opleiding Archeologie van Saxion besteedt veel aandacht aan deze archeologie. Volgens de hogeschool kiezen studenten voor hun afstudeeronderzoek steeds vaker onderwerpen uit deze periode. Bij het onderzoek in Duitsland werken de Saxion-studenten samen met studenten van de universiteiten van Giessen, Marburg, Winchester en Turku.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.