nieuws

Het Vechtdal adopteert roze vluchtheuvels in Wijchen

"We wilden het eigenlijk vannacht doen, als een soort guerrilla-actie. Maar de verf die we hebben gebruikt, was niet beschikbaar." Vechtdal Marketing heeft handig ingespeeld op het landelijke nieuws van de roze vluchtheuvels in het Gelderse Wijchen. Het Vechtdal heeft de vluchtheuvels namelijk geadopteerd.
Door een foutje binnen het ambtelijk apparaat van de gemeente was per ongeluk roze verf besteld voor de vluchtheuvels. "Roze is de kleur van het Vechtdal. De heide in het Vechtdal is op dit moment roze gekleurd", aldus Wendy Weijdema van Vechtdal Marketing. "Toen het nieuws van de roze vluchtheuvels bekend werd, hadden we al snel: daar moeten we iets mee doen!"

Vechtdal-logo op de vluchtheuvels

Met krijtverf op zak ("het is biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk") gingen ze vanochtend naar het Gelderse plaatsje. En al snel prijkte het logo van het Vechtdal, de witte anjer, op de vluchtheuvels. "We hebben geen contact gehad met de gemeente. We dachten, we doen het gewoon."
Bij één van de vluchtheuvels was wel een medewerker van de gemeente, op het moment dat de anjer werd gespoten. "Er was een Duits camerateam daar, ze waren waarschijnlijk met een nieuwsitem bezig. Maar we hebben verder niet met de man gesproken."

"Misschien meer met Wijchen doen"

Het Vechtdal maakt dus handig gebruik van de per ongeluk roze geworden vluchtheuvels. Behalve de kleur is geen enkele link te vinden tussen Wijchen en het Vechtdal. "Maar het is natuurlijk wel leuk om eens te bekijken of we met Wijchen meer kunnen gaan doen dan alleen dit", fantaseert Weijdema. "We wachten nog even af of de gemeente contact met ons opneemt, anders nemen wij morgen nog even contact met de gemeente op."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.