nieuws

Steenwijkerland krijgt geen navolging na terugtrekken plannen huishoudelijke hulp

Protestbijeenkomst in Steenwijkerland
Protestbijeenkomst in Steenwijkerland
De gemeenten Noordoostpolder en Urk gaan gewoon door met hun plan om de huishoudelijke hulp per 1 maart weg te halen bij de Zorggroep Oude en Nieuwe Land. De gemeenten trokken samen op met de andere afnemer van huishoudelijke hulp bij de zorginstelling, Steenwijkerland. Dinsdagavond haalde de wethouder van Steenwijkerland het voorstel van tafel, om opnieuw naar het plan te kijken.
Volgens wethouder Dieke Frantzen van de gemeente Steenwijkerland betekent dat niet dat de plannen níet doorgaan: "De bezuiniging van 32 procent ligt er, die kan ik niet voldoen met een kaasschaaf." Waar vooral naar gekeken wordt is de manier waarop er bezuinigd wordt. Zo wil de gemeente een bemiddelingsbureau starten tussen aanbieders en ontvangers van zorg, maar dat moet beter geregeld worden dan in het oude voorstel.
De vakbonden hopen dat het intrekken van het voorstel betekent dat de gemeente met een ruimere overgangstermijn komt. Wethouder Frantzen wil de bonden geen valse hoop geven In een interview gaf ze aan dat de onzekere tijd voor de medewerkers nog even voortduurt. Het vernieuwde voorstel in Steenwijkerland wordt half oktober verwacht.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.