nieuws

John Stegeman leidt Heracles naar grote zege op FC Emmen

De selectie van Heracles heeft weer eens kunnen juichen. De Almelose ploeg, die in de competitie na vier wedstrijden nog puntloos is, won donderdag de oefenwedstrijd tegen FC Emmen met liefst 7-0.
Na het ontslag van trainer Jan de Jonge is assistent John Stegeman voorlopig de eindverantwoordelijke, samen met assistent René Kolmschot. Ze kozen centraal achterin niet voor Ramon Zomer, maar voor Jeroen Veldmate, die weer hersteld is van zijn blessure. Thomas Bruns kreeg de voorkeur boven Iliass Bel Hassani als aanvallende middenvelder. Mike te Wierik (Jong Oranje) en Denni Avdic (blessure) ontbraken in Emmen; zij werden vervangen door Milano Koenders en Wout Weghorst.
In de eerste twintig minuten hielp Bryan Linssen enkele kansen om zeep, maar daarna was de kleine vleugelaanvaller wel de aangever voor de 0-1 van Jeroen Veldmate. Mark-Jan Fledderus tekende vlak voor rust voor de 2-0, door de keeper van Emmen te verrassen met een vrije trap in de korte hoek.
Na rust stond er, op doelman Dennis Telgenkamp na, een volledig ander team binnen de lijnen. Zij schroefden de score tegen de nummer acht van de Jupiler League veel verder op: dankzij treffers van Simon Cziommer, Aleksei Kangaskolkka (2x) en Jaroslav Navratil (2x) werd het uiteindelijk 7-0 voor de Almeloërs.

"Het resultaat is voor de jongens heel prettig", zag Stegeman. "Maar wij als technische staf kijken naar andere dingen, bijvorbeeld naar de accenten die we tijdens de trainingen hebben gelegd. En daar kijken we ook heel kritisch naar. De afgelopen dagen hebben we kort gesproken en daarbij aangegeven hoe we het zouden willen doen. En daarna zijn we gaan trainen. We willen aantrekkelijk voetbal spelen. Dat is iets waar we samen voor staan. We willen graag de bal hebben, we willen het initiatief hebben in een wedstrijd en van daaruit willen we dominant kunnen spelen."
In de oefenwedstrijd tegen een pover FC Emmen is dat gelukt. "Maar volgende week beginnen we gewoon weer op 0-0", weet Stegeman. De selectie heeft nu enkele dagen vrij. Vanaf maandag werkt Heracles toe naar de eerstvolgende competitiewedstrijd, uit tegen Ajax.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.