Nieuws

Bewoners Enschedese buurt zijn het beu en schilderen zelf een zebrapad

Wie vanochtend langs de ingang van voetbalvereniging Rigtersbleek in Enschede reed, zal het niet ontgaan zijn: er lag een vers aangelegd zebrapad. Niet het werk van de gemeente, maar hoogstwaarschijnlijk van boze buurtbewoners.
Volgens buurtbewoners spelen er al langer perikelen met de gemeente Enschede, omdat deze geen zebrapad zou willen plaatsen voor de ingang van het sportpark. Voorstanders van het zebrapad hebben vannacht zelf de kwast maar in de hand genomen.

Straat afgezet

De G.J. van Heekstraat is vanochtend volledig afgezet, wat grote impact heeft op de buurt. Verkeer wordt omgeleid door verkeersregelaars. Omdat het kwalitatief goede verf is, kosten de schoonmaakwerkzaamheden de nodige moeite.
Het zebrapad viel vanochtend op, doordat de verf van afgelopen nacht nog niet goed was opgedroogd. Hierdoor werd de verf uitgereden in de buurt.

Haaientanden

Het is niet de eerste keer dat Enschede te maken heeft met een onaangekondigde verandering van de verkeerssituatie. In oktober 2016 doken er aan de Molenstraat voor de ingang van het Stadskantoor haaientanden op, die ook door buurtbewoners waren geplaatst uit onvrede over de onveilige verkeerssituatie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.