Jong Oranje lijdt eerste nederlaag in EK-kwalificatie in Deventer

Luc Castaignos tegen Georgië
Jong Oranje heeft vanavond de eerste nederlaag van de EK-kwalificatie geleden. In De Adelaarshorst in Deventer was Georgië met 1-0 te sterk voor de ploeg van trainer Adrie Koster.
Bij Oranje begonnen Warner Hahn van PEC Zwolle, Mike te Wierik van Heracles Almelo en Kyle Ebecilio en Luc Castaignos van FC Twente in de basis. De Heraclied werd in de rust vervangen door Ruben Ligeon en de Zwollenaar en Twente-spelers speelden het volledige duel. Mickey van der Hart van Go Ahead Eagles bleef het hele duel op de bank. Mustafa Saymak van PEC Zwolle en Hakim Ziyech FC Twente zaten niet bij de wedstrijdselectie door blessures. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam na 71 minuten op naam van Jambul Jigauri.
Door de nederlaag blijft Oranje op zestien punten staan in poule 3. Slowakije kon op gelijke hoogte komen, maar speelde gelijk tegen Schotland en daardoor is het verschil twee punten. De tien groepswinnaars en de vier beste nummers twee plaatsen zich voor de play-offs voor het toernooi in Tsjechië van volgend jaar. Slowakije is maandag de tegenstander in Tilburg. Oranje heeft dan genoeg aan een gelijkspel om zich te plaatsen voor de play-offs. Overigens kregen Te Wierik en Ebecilio vanavond geel, laatstgenoemde is daardoor geschorst voor het duel tegen Slowakije.