nieuws

Haaksbergen moet flink schrappen, sluiting dreigt voor zwembad De Wilder

Sluiting dreigt voor zwembad De Wilder
Sluiting dreigt voor zwembad De Wilder
Het zwembad De Wilder in Haaksbergen wordt gesloten, als het niet verkocht kan worden aan een externe partij. Dat is één van de maatregelen in het financiële herstelplan van de gemeente. Het nieuwe college van Haaksbergen werd vlak na de verkiezingen geconfronteerd met fikse financiële problemen, de gemeente moet de komende jaren jaarlijks ruim 4 miljoen euro bezuinigen.
Het herstelplan werd vanavond gepresenteerd aan de gemeenteraad. Volgens JouwHaaksbergen.nl is de mogelijke sluiting of verkoop van het zwembad één van de maatregelen. Of de voorgestelde maatregelen ook daadwerkelijk genomen gaan worden, wordt besloten in een raadsvergadering op 5 november.
Een andere mogelijke maatregel is dat het maatschappelijk centrum Noaberpoort verhuist naar het gemeentehuis. Daar is plek gekomen, de gemeente maakte eerder deze week al bekend een kwart van de ambtenaren te ontslaan.  Verder moeten grote investeringen worden geschrapt en gaan subsidies omlaag, verenigingen en stichtingen worden in 2015 met zo'n tien procent gekort. Ook de burger is de dupe van de maatregelen. De gemeente wil dat de OZB en het rioolrecht stijgen, met respectievelijk maximaal 5 en 10 procent. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.