Nieuws

Foutje... Vandalen besmeuren niet alleen woning, maar ook hun eigen scooter

Vandalen begingen in Enschede een blunder door niet alleen een woning, maar ook hun eigen scooter te besmeuren met verf
Vandalen begingen in Enschede een blunder door niet alleen een woning, maar ook hun eigen scooter te besmeuren met verf © Getty Images
Ze dachten ongezien een huis te kunnen bekladden, maar maakten daarbij één fout: ze lieten ook verfsporen achter op hun eigen scooter. De politie heeft in Enschede drie verdachten aangehouden voor het besmeuren van een woonhuis.
Nadat de bewoner afgelopen weekeinde meldde dat er verf tegen de gevel van een woning was gegooid, zagen agenten op weg naar de plaats delict een scooter rijden. Omdat er op de scooter verfresten te zien waren, werden de bestuurder en zijn passagier aangehouden. Het gaat om twee jongemannen van 17 en 18 jaar uit Enschede.
Later werd ook nog een derde verdachte ingerekend. Deze 53-jarige Enschedeër wordt verdacht van betrokkenheid bij het incident.

'Niet werk gerelateerd'

Volgens bronnen zou het gaat om de woning van een opsporingsfunctionaris, maar een politiewoordvoerder wil daar niet op ingaan. "Uit oogpunt van privacy doen we daar nooit mededelingen over."
Wel wil de zegsman kwijt dat er volgens de politie geen enkele indicatie is dat er een verband bestaat tussen het incident en het werk van de bewoner.
De drie Enschedeërs zijn weer op vrije voeten gesteld, maar blijven wel verdachte in de zaak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.