nieuws

Kampen stelt twee miljoen beschikbaar voor sociaal plan personeel zwembaden

Geld voor sociaal plan personeel zwembad
Geld voor sociaal plan personeel zwembad
Het college van Kampen wil twee miljoen euro vrijmaken voor een sociaal plan voor zwembadpersoneel in de gemeente. Door nieuwbouw van zwembad de Steur in Kampen en het afstoten van zwembad Sonnenberch in IJsselmuiden is de verwachting dat veel medewerkers van het zwembad zonder werk komen te zitten.
Onlangs is zwembad Sonnenberch in IJsselmuiden verkocht. De nieuwe eigenaar heeft toegezegd personeel te werven onder het huidige personeel. Maar kan niet toezeggen dat al het personeel mee kan in de nieuwe opzet.
Daarnaast komt er voor het huidige zwembad De Steur nieuwbouw. Die zal kleiner en efficiënter worden waardoor minder personeel nodig is. Volgens De Stentor zouden de banen van tussen de 20 en 30 medewerkers op de tocht staan, op dit moment zijn er zo'n 40 zwembadmedewerkers.
Het college heeft de gemeenteraad van Kampen het voorstel gedaan om twee miljoen beschikbaar te stellen voor een sociaal plan. Vanaf 2017 verwacht de gemeente jaarlijks een miljoen te besparen op de uitgaven door het afstoten van Sonnenberch en de nieuwbouw van het zwembad in Kampen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.