nieuws

Goedkoop tanken in Hengelo en Enschede, in Raalte juist het duurst

Tanken
Tanken
Automobilisten in Hengelo en Enschede mogen zich gelukkig prijzen. Ze tanken bijna het goedkoopst van het land, zonder dat ze grens over hoeven. Dat blijkt uit onderzoek van RTV Oost naar de actuele benzineprijzen in heel Nederland.
In Hengelo kun je, als je bereid bent om te rijden tenminste, tanken voor 1,64 euro per liter. In Enschede voor 1,65. Maar de twee Twentse steden zijn daarmee wel eerder uitzondering dan regel in de provincie.

Duurder dan landelijk gemiddelde

Een liter euro 95 is bij de gemiddelde budgetpompen in Overijssel juist wat aan de dure kant: gemiddeld ligt de budgetprijs tussen de 1,68 en 1,69 euro, een halve cent boven het landelijk gemiddelde. In Flevoland bijvoorbeeld ligt de gemiddelde budgetprijs twee cent lager.
En let op: in alle gevallen is alléén gekeken naar het goedkoopste tankstation in de buurt. Of er daarnaast ook nog duurdere tankstations staan, beïnvloedt deze berekening dus niet.

Wie in de gemeente Raalte woont en auto rijdt, baalt juist flink: als hij of zij op zoek gaat naar het goedkoopste tankstation in de buurt, komt hij uit op een gemiddelde budgetprijs van 1,72 euro. Dat is in Overijssel het duurste.

Duitsland veel goedkoper

En al maakt een paar cent per liter een aardig verschil op een volle tank, vergeleken met de prijzen in Duitsland, zijn de onderlinge verschillen hier slechts peanuts. In Gronau bijvoorbeeld heb je een liter 'Super E10' (de vervanger van Euro 95) voor 1,47 euro. In Ahaus is dat 1,51 euro, in Uelsen 1,54 euro. Nordhorn is van de Duitse grensplaatsen nog het duurst, maar met een literprijs van 1,56 nog steeds de moeite van tanktoerisme waard.

Waar in Nederland tank je het goedkoopst?

1. Flevoland 1,658 euro
2. Agglomeratie Haarlem 1,659 euro
3. Agglomeratie 's-Gravenhage 1,660
4. Groot-Rijnmond 1,664
5. Zuidoost-Zuid-Holland 1,665
6. Twente 1,668
25. Noord-Overijssel 1,683
36. Zuidwest-Overijssel 1,699
Bron: Athlon Car Lease. Door: Jody Ummels
* Bij dit onderzoek vergeleken we voor elke wijk in Nederland alleen de goedkoopste pomp binnen vijf kilometer. Of er daarnaast ook duurdere opties zijn (bijvoorbeeld aan de snelweg), maakt dan niet uit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.