nieuws

Proef-Eet van start op Oude Markt in Enschede

Proef-Eet Enschede 2013
Proef-Eet Enschede 2013
Op en rond de Oude Markt in Enschede zijn weer tientallen kraampjes opgetuigd waar bezoekers tot en met zondag culinair Enschede kunnen ervaren. Voor de 29ste keer wordt het evenement Proef-Eet gehouden.
Om 17.00 uur werd het evenement officieel geopend. Meer dan zestig deelnemers laten aan voorbijgangers zien en proeven wat ze op culinair gebied kunnen. Daarnaast is er ook muziek, zijn er kookdemonstraties en modeshows. Opzet van het evenement is om mensen laagdrempelig kennis te laten maken met wat er allemaal te vinden is in de regio.
Tijdens het evenement wordt ook de Gouden Duyt uitgereikt voor het beste restaurant. Een vakjury met top koks Robert Kranenborg van Masterchef en Giavanni Caminita van 24 Kitchen kiest de winnaar uit. De Zilveren Duyt voor beste cateraar wordt uitgereikt door Frederike Krommendijk (TC Tubantia) en Dorothy Oosting (RTV Oost). Daarnaast is er ook een publieksprijs.
TV Oost zendt volgende week zondag 14 september een sfeerverslag uit van Proef-Eet. Presentator Bert Eeftink zal dit weekend op de Oude Markt in gesprek gaan met bezoekers en standhouders.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.