Nieuws

Discotheek 't Bölke in Enschede sluit na ruim dertig jaar de deuren

Uitgaansgelegenheid 't Bölke in Enschede gaat dicht
Uitgaansgelegenheid 't Bölke in Enschede gaat dicht © NewsUnited/Dennis Bakker
Discotheek 't Bölke in Enschede sluit de deuren. Dat hebben eigenaren Frans Loohuis en Hans Oude Heuvel bekendgemaakt op Facebook. Sinds 1990 zijn zij de eigenaren van de voormalige gaydiscotheek. Op de locatie van de uitgaansgelegenheid wordt een appartementencomplex gebouwd. Het pand gaat daarmee op in de herontwikkelingsplannen voor de spoorzone in Enschede.
"We hebben fantastische jaren meegemaakt met dit bedrijf en ons door alle ups en downs heengeslagen", zeggen Frans Loohuis en Hans Oude Heuvel. "Het was altijd hard werken, samen met de inzet van ons team geëngageerde medewerkers. Maar horeca is een zwaar beroep, weekends tot in de late uren werken. En dan merk je dat leeftijd ook een rol gaat spelen."

Projectontwikkelaar

Enkele jaren geleden kwam het duo tot de conclusie dat het geen optie was om tot het pensioen 't Bölke te blijven uitbaten. "We hebben actie ondernomen Daarbij kwam de projectontwikkelaar in beeld, die al bezig was met de ontwikkelingen op de Molenstraat. Het zou een langdurig proces gaan worden, dat was ons direct bekend."
Fantastische jaren meegemaakt met dit bedrijf, en ons door alle ups en downs heengeslagen.
Frans Loohuis en Hans Oude Heuvel, 't Bölke
Totdat de coronacrisis daar was vorig jaar. Loohuis en Oude Heuvel zagen 'een compleet volgeboekte agenda met feesten en partijen' verdampen. "Dit was voor ons de reden om tot versnelling van het verkoopproces over te gaan."
't Bölke in Enschede gaat sluiten
't Bölke in Enschede gaat sluiten © NewsUnited/Dennis Bakker

Bölke Open Air

Loohuis en Oude Heuvel kijken terug op een hele mooie tijd, laten ze weten. "Waarbij we hopelijk zoveel mogelijk mensen vertier hebben gebracht met onze feesten, bruiloften en partijen. Ook alle edities van Bölke Open Air blijven altijd nog een plezier om aan te herinneren." Dat evenement was onderdeel van de Grolsch Summer Sounds in Enschede.
Aan alle goeds komt een keer een einde.
Frans Loohuis en Hans Oude Heuvel, 't Bölke
"Aan alle goeds komt een keer een einde", concludeert het duo op Facebook. "Wij willen onze medewerkers bedanken voor hun tomeloze inzet. En we bedanken onze gasten voor hun steeds terugkerende bezoeken, de eventorganizers, leveranciers, onderhoudsmensen, zonder hun was dit niet mogelijk geweest."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.