nieuws

Protest van Partij voor de Dieren in Zwolle tegen afschieten wilde dieren

Ganzen
Ganzen
De Partij voor de Dieren gaat woensdag 10 september voor het provinciehuis in Zwolle actievoeren omdat de partij niet wil dat er wilde dieren worden afgeschoten. Op 10 september beslist de provincie over een afschotplan.
In het verleden kon er met een jachtvergunning gejaagd worden op konijnen, hazen, houtduiven, fazanten en wilde eenden. Sinds deze zomer is er een nieuwe wet waarin is vastgelegd dat er een afschotplan moet zijn waarin staat welke soorten en aantallen wilde dieren afgeschoten mogen worden. Op die manier moet duidelijkheid zijn hoeveel in een gebied gejaagd mag worden. De provincie verleent toestemming tot jagen en houdt ook toezicht.
De Partij voor de Dieren is groot tegenstander van het afschieten van wilde dieren. Naast de bekende discussie over het afschieten van ganzen, wil de partij ook niet dat er bijvoorbeeld zwanen, meerkoeten, konijnen, herten, zwijnen, spreeuwen, kraaien en eenden afgeschoten worden. De PvdD zegt dat er andere diervriendelijke manieren zijn om bijvoorbeeld overlast terug te dringen. 
Op 10 september bespreekt de provincie het faunabeheerplan, waarbij onder meer het afschieten van dieren besproken wordt. Voorafgaand aan die vergadering zal de Partij voor de Dieren voor het provinciehuis protesteren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.