Bewoners huis uit door wanbetalende zorgaanbieder die 'kerstmoordenaar' Wim V. begeleidde: 'Moet het dan opnieuw mis gaan?'

Letselschade-specialist Yme Drost reageert onthutst op het laatste nieuws rond De Zorgstal. Zoals RTV Oost meldde heeft deze zorginstelling, die 'kerstmoordenaar' Chantal de Vries begeleidde, de huur niet betaald. Daardoor werd bij de bewoners gas en elektriciteit afgesloten en zagen ze zich gedwongen te vertrekken. "Heeft deze zorgorganisatie dan nog steeds niets geleerd? Moet het dan eerst opnieuw weer mis gaan?"

De Hengelose jurist Drost kondigde eerder al aan dat hij De Zorgstal juridisch aansprakelijk gaat stellen in de 'affaire Chantal de Vries'.

'Kerstmoord'

In deze zaak beroofde Wim V. (28) tijdens de kerstnacht van 2019 de Almelose Chantal de Vries (27) met zeven messteken van het leven. V. heeft een psychiatrisch verleden; hij kan bij bepaalde prikkels agressief reageren, heeft een fetisj voor messen en is seksueel geobsedeerd. Zijn begeleiders lieten eerder al tegenover RTV Oost weten dat hij met die achtergrond nooit zelfstandig had mogen wonen en dat ze de leiding van de zorginstelling hiervoor hebben gewaarschuwd.

Reden voor Drost om op termijn een juridische procedure tegen De Zorgstal op te starten.

Tekst gaat verder onder foto.

De Hengelose letselschadejurist Yme Drost reageert onthutst op de nieuwste ontwikkelingen rond De Zorgstal. (Foto: RTV Oost)
De Hengelose letselschadejurist Yme Drost reageert onthutst op de nieuwste ontwikkelingen rond De Zorgstal. (Foto: RTV Oost)

Aanvankelijk bestond overigens de indruk dat na de 'kerstmoord' de vestiging van De Zorgstal in Hengelo was opgedoekt, maar naar nu blijkt huurde de zorginstelling er nog altijd woonruimte van een vastgoedondernemer. Vervolgens werd een viertal appartementen onderverhuurd; behalve aan eigen cliënten ook aan derden.

Explosieve situaties

Omdat de zorginstelling bij de eigenaar van het wooncomplex een forse huurachterstand had opgelopen, kwam die in actie. Nadat energiebedrijf Enexis daarop per 1 juni gas en elektriciteit afsloot, ontstond voor de huurders een onbewoonbare situatie. Zij hebben in allerijl hun intrek moeten nemen bij familie en vrienden, maar dat leidt intussen tot explosieve situaties.

Geschokt

Letselschadejurist Yme Drost toont zich geschokt over de nieuwste ontwikkelingen rond De Zorgstal. Vooral omdat deze zorginstelling zich bezighoudt met de begeleiding van cliënten met uiteenlopende problemen. "Het mag natuurlijk niet zo zijn dat dit soort individuen door zoiets als wanbetaling op straat komt te staan en daardoor uit hun beschermde situatie wordt gehaald. We hebben bij Wim V. kunnen zien hoe desastreus de gevolgen kunnen uitpakken."

Wim V. is voor de 'kerstmoord' intussen veroordeeld tot 18 jaar cel en tbs met dwangverpleging.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Deel dit artikel: