Oranjevrouwen in oefenduel onderuit tegen Italië

De Nederlandse voetbalsters hebben in aanloop naar de Olympische Spelen in een oefenwedstrijd met 1-0 verloren van Italië. Het enige doelpunt viel na een klein kwartier uit een strafschop, die werd benut door Cristiana Girelli.

De penalty werd gegeven na een ongelukkige actie van FC Twente-aanvaller Renate Jansen, die in een klutssituatie na een vrije trap een tegenstander naar de grond werkte. Oranje-keeper Sari van Veenendaal koos de goede hoek, maar kon de inzet van Girelli niet pareren.

Roord

De Oldenzaalse Jill Roord viel na rust in bij Oranje, dat verder aantrad zonder spits Vivianne Miedema, die niet helemaal fit was en ook niet op de bank zat. Bondscoach Sarina Wiegman wisselde veelvuldig en greep het duel aan om diverse speelsters aan het werk te zien. Ook Sisca Folkertsma, verdediger van Twente, mocht aan de aftrap verschijnen.

Grolsch Veste

Volgende week woensdag maakt Wiegman de selectie voor de Olympische Spelen bekend. Dinsdag komt Oranje opnieuw in actie. Dan is in de Enschedese Grolsch Veste Noorwegen de tegenstander.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
BETAALD VOETBAL
Deel dit artikel: