Olst-Wijhe beperkt schade: gemeente hoeft minder te bezuinigen

De gemeente Olst-Wijhe heeft de schade enigszins weten te beperken. Waar er in eerste instantie 3 miljoen euro bezuinigd moest gaan worden, blijkt dat inmiddels een stuk lager uit te vallen. Voor de meerjarenbegroting kiest het college ervoor om niet 3 miljoen euro te bezuinigen, zoals in maart nog werd genoemd, maar 2,2 miljoen. Het plan ligt inmiddels bij de gemeenteraad.

Om de consequenties voor de inwoners van de gemeente zoveel mogelijk te beperken, heeft het college besloten om de bezuinigingen te verlagen naar 2,2 miljoen euro. De inwoners kregen de afgelopen periode de mogelijkheid om mee te beslissen waar er precies bezuinigd op moest gaan worden in de gemeente.

Hierdoor zijn er al bepaalde besluiten genomen over bijvoorbeeld het zwembad De Welters en de inzet van toezichthouders in de gemeente. Meer dan duizend inwoners lieten hun stem horen en beslisten mee over de mogelijke bezuinigingen.

5 juli besluit

Het college heeft het plan inmiddels bij de gemeenteraad neergelegd. Op 5 juli neemt de raad zijn besluit over de bezuinigingen in de gemeente. Voor die tijd zijn er nog twee oordeelvormende raadsvergaderingen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
OLST-WIJHE SALLAND
Deel dit artikel: