nieuws

Beelden mogelijk betrokken auto bij moord Robert Voorhorst in Opsporing Verzocht

Politie schakelt Opsporing Verzocht in bij onderzoek moord Robert Voorhorst
Politie schakelt Opsporing Verzocht in bij onderzoek moord Robert Voorhorst
De politie laat dinsdag in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht beelden zien van de auto die mogelijk is gebruikt bij de moord op Zwollenaar Robert Voorhorst. Het zijn beelden van een bewakingscamera kort nadat Voorhorst woensdagochtend rond 5.45 uur voor zijn huis aan de Akkerbergstraat in de wijk Stadshagen met een automatisch wapen werd beschoten. Voorhorst zat in zijn auto en raakte ernstig gewond. Hij overleed korte tijd later.
De politie wil met het uitzenden van de bewakingsbeelden tips van mensen die de auto herkennen. Volgens de politie is het nog niet zeker dat in de auto die wordt getoond ook door de schutter of de schutters is gebruikt. Het kan ook de auto van iemand anders zijn die een mogelijk belangrijke getuige is, zegt de politie.

Nog weinig duidelijk over motief

Direct na het schietincident werd een rechercheteam van 25 politiemensen op de zaak gezet. Er is onder meer een uitgebreid buurtonderzoek gehouden en verschillende mensen zijn gehoord. Ook is forensisch onderzoek gedaan. Naar aanleiding van berichtgeving in de media zijn inmiddels zo’n tien tips doorgegeven. Over een motief is nog weinig duidelijk. De politie neemt in het onderzoek verschillende scenario's mee. Dat Robert Voorhorst slachtoffer is geweest van een persoonsverwisseling is daar één van.

Politie komende tijd meer in de wijk

De moord heeft veel onrust veroorzaakt in de wijk. De politie is daarom de komende tijd meer in de wijk aanwezig, opvallend en onopvallend. Sommige buurtbewoners hebben er moeite mee dat de gebeurtenis ineens mensen naar de Akkerbergstraat trekt die daar een kijkje willen nemen:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.