nieuws

FC Twente Vrouwen wint Overijsselse derby ruim bij PEC Zwolle

Anouk Dekker scoorde een hattrick
Anouk Dekker scoorde een hattrick
FC Twente Vrouwen heeft vanavond de Overijsselse derby in de BeNe League simpel gewonnen van PEC Zwolle. In het IJsseldelta Stadion werd het 5-1 voor de ploeg uit Enschede.
FC Twente was in de eerste helft de ploeg met het meeste balbezit. Dat leverde al vroeg in het duel twee treffers op. Beide doelpunten kwamen op naam van Anouk Dekker. De aanvoerder scoorde uit een vrije trap en even later met een schot van grote afstand. Beide ploegen kregen daarna enkele kansen, maar het bleef bij 0-2 in de eerste helft.
Kort na rust was Dekker dicht bij haar derde, maar raakte de paal. Even later maakte Betty Anane wel de 0-3. Nog binnen het uur stond de 0-4 op het bord door Ellen Jansen. Dekker kreeg daarna haar hattrick toch nog. Ze kopte de 0-5 binnen. Jansen moest er even later geblesseerd af en omdat Twente al drie gewisseld had moest die ploeg met tien vrouwen verder. Joyce Mijnheer deed nog iets terug namens Zwolle en bracht de eindstand op 1-5.
FC Twente komt door de overwinning op zes punten uit drie duels. PEC Zwolle blijft op drie punten staan. Die ploeg speelde twee wedstrijden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.