Nieuws

Eind juni weer evenementen tot 25.000 bezoekers, maand later meer mogelijkheden

Eind juni weer evenementen tot 25.000 bezoekers
Eind juni weer evenementen tot 25.000 bezoekers © Monika Schreurs
Evenementen die maximaal 24 uur duren zijn weer toegestaan vanaf woensdag 30 juni. Daarbij zijn tot 25.000 bezoekers welkom en hoeven mensen geen anderhalve meter afstand te houden of een mondkampje te dragen.
Wel moeten bezoekers zich laten testen of een vaccinatiebewijs hebben. Ook bewijs van een recent doorgemaakte coronabesmetting biedt toegang. Het kabinet heeft dat vrijdag besloten en baseert zich op de resultaten van de Field Lab-evenementen die de afgelopen maanden zijn georganiseerd.
De organisatie van de Fieldlabs concludeerde onder meer dat alle type evenementen veilig kunnen plaatsvinden wanneer er gebruik wordt gemaakt van een coronatest vooraf en van gecontroleerde in- en uitstroom van bezoekers.

In de agenda: 28 juli

Tot 28 juli mogen de evenementen maximaal 24 uur duren en geldt er een maximumaantal bezoekers van 25.000 per dag. Een maand later, vanaf eind juli, kunnen er weer meerdaagse evenementen met overnachting worden georganiseerd, zoals meerdaagse muziekfestivals. Dan vervalt ook het maximumaantal bezoekers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.