Vertrekkend burgemeester van Enschede heeft nieuwe baan

Vertrekkend burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede wordt voorgedragen voor benoeming tot staatsraad bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dat heeft de ministerraad vandaag besloten. De Afdeling bestuursrechtspraak is de hoogste algemene bestuursrechter van het land en doet uitspraken over geschillen tussen burgers en overheden en geschillen tussen overheden onderling.

Van Veldhuizen is nog tot 1 oktober van dit jaar burgemeester van Enschede. Hij heeft onlangs laten weten af te zien van een tweede ambtstermijn als burgemeester.

Oude kracht hervinden

"Bij die gelegenheid heb ik aangegeven ervan overtuigd te zijn dat ik na de coronabesmetting en het lang durende herstel, mijn oude kracht zou hervinden, maar ook was er het gevoel niet opnieuw voor een periode van zes jaar, zo onbarmhartig hard in de volle openbaarheid te willen werken", aldus Van Veldhuizen toen hij zijn afscheid aankondigde.

"Toen deze mogelijkheid op mijn pad kwam, kon ik niet anders dan daar serieus over nadenken, zelfs als dat inhield dat ik mijn stad los moest laten. Ik ben heel blij met de voordracht. Het is eervol en een unieke kans om na twintig jaar burgemeesterschap, de samenleving verder betekenisvol te mogen dienen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
ENSCHEDE RAAD VAN STATE
Deel dit artikel: