Nieuws

Politie moet opnieuw ingrijpen bij grote drukte langs IJssel in Deventer

De politie heeft vannacht opnieuw moeten ingrijpen langs de IJssel in Deventer vanwege jongeren die overlast veroorzaakten. Op de landtong tussen de spoorbrug en het IJsselhotel hadden zich volgens de politie enkele honderden jongeren verzameld. De politie veegde het stuk leeg en heeft uiteindelijk veertien boetes uitgedeeld.
Eerder ging het meerdere keren mis op de Wellekade, waarop burgemeester Ron König besloot dat de verlaagde kade voorlopig vanaf acht uur 's avonds wordt afgesloten. Maar nu lijken de jongeren zich dus te hebben verplaatst naar de andere kant van de IJssel.
Aangezien er zoveel geluidsoverlast was, besloot de gemeente rond middernacht ook de landtong tussen de spoorburg en het IJsselhotel als verboden gebied te bestempelen. Medewerkers van de politie en team handhaving veegden het stuk leeg.

Bekogelen

In eerste instantie verliep dat rustig, maar toen een aantal personen de politie bekogelde met flessen en anders spullen werd er harder ingegrepen. De jongeren werden verzocht om via de Worp of de spoorbrug naar huis te gaan.
Uiteindelijk bleef een grote groep hangen in de Osseweerdstraat, maar ook daar werden ze weggestuurd. Rond één uur 's nachts was het weer rustig. Voor zover bekend zijn er geen personen aangehouden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.