Nieuws

1Twente wint Lokale Media Award voor armoedeproject

Presentator Niels Veurink (links), directeur Flip van Willigen en hoofdredacteur Henk ten Harkel (rechts) poseren met de prijs
Presentator Niels Veurink (links), directeur Flip van Willigen en hoofdredacteur Henk ten Harkel (rechts) poseren met de prijs © 1Twente
Lokale omroep 1Twente heeft een Lokale Media Award gewonnen voor het project OmArm Enschede. De omroep kreeg de prijs in de categorie Innovatie. De Lokale Media Awards werden gisteravond uitgereikt in Hilversum.
De jury zocht in de categorie Innovatie naar nieuwe vertelvormen bij lokale omroepen. Vertelvormen die nog niet eerder waren gezien.

Digitale verhaalvormen

OmArm Enschede werd gekozen om zijn maatschappelijke relevantie en focus op de lokale problematiek. Daarnaast prees de jury de presentatie. “1Twente heeft gebruik gemaakt van een groot aantal digitale verhaalvormen en is erin geslaagd daarmee de toch al sterke journalistieke inhoud net nog wat verder op te tillen.”
“Dit onderstreept het belang van de lokale journalistiek. Heel veel mensen kunnen door dit soort onderwerpen getroffen worden", zegt directeur Flip van Willigen. "Het is belangrijk dat die worden aangepakt en er wat mee gebeurt. Dit project hebben we dankzij de steun van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en de gemeente Enschede kunnen doen."

Samenwerking

RTV Oost en 1Twente werken sinds 1 mei nauw samen. Een groep van vijf journalisten is 3 mei aan de slag gegaan bij de lokale omroepen 1Twente, TwenteFM en RTV Focus in Zwolle. Het vijftal maakt onderdeel uit van een samenwerking tussen de NOS, RTV Oost en lokale omroepen om de lokale journalistiek te versterken.
De Lokale Media Awards zijn de prijzen van en voor de lokale publieke omroep. Het laat zien wat lokale omroepen te bieden hebben op het gebied van organisatie, content en talent. De categorie Innovatie is bedoeld voor producties waarbij lokale -/streekmedia gebruik maken van vernieuwing.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.