Sport

Hilde Jager met mixteams vroeg uitgeschakeld op WK judo

Hilde Jager
Hilde Jager © Orange Pictures
Het wereldkampioenschap voor het Nederlandse mixteam, een onderdeel in het judo dat voor het eerst olympisch is, was van korte duur. In Boedapest was Frankrijk in de eerste ronde een maatje te groot (4-0) voor de Hollandse equipe, waar Hilde Jager uit Markelo onderdeel van uitmaakt.
In deze discipline vormen drie vrouwen een team met drie mannelijke landgenoten, in zes verschillende gewichtsklassen. Het land dat vier partijen weet te winnen, plaatst zich voor de volgende ronde.
Hilde Jager lootte in haar klasse tot 70 kilogram een oude bekende: de Française topjudoka Marie Eve Gahie. Afgelopen donderdag zorgde Jager voor een sensationele stunt door de nummer 1 van de wereld vroegtijdig uit te schakelen in het individuele judotoernooi.

Geen revanche

Van een nieuw weerzien kwam het echter niet. De partij tussen Jager en Gahie stond als vijfde wedstrijd op het programma, maar omdat Frankrijk de eerste vier duels allemaal wist te winnen, was het pleit vroegtijdig beslecht. Jur Spijkers, Karen Stevenson, Pleuni Cornelisse en Yannick van der Kolk gingen onderuit namens Nederland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.