nieuws

Herfst extreem vroeg van start, onderzoek naar bladverkleuringen in het land

Herfst extreem vroeg dit jaar
Herfst extreem vroeg dit jaar
Het is extreem vroeg, maar op verschillende plaatsen in de provincie beginnen de bladeren al weer een herfstkleur te krijgen. Onderzoekers van de Wageningen Universiteit roepen daarom mensen op de bladverkleuringen bij hen te melden, dat meldt de website Natuurbericht.nl.
De bladverkleuring en bladval komen dit jaar onverwacht vroeg. Uit onderzoek blijk dat de bladverkleuring zo’n drie tot vier weken eerder is dan normaal. Waarschijnlijk komt dit door de lage temperaturen in de maand augustus en de zeer vroege start van het voorjaar. De laatste jaren begon de herfst juist later dan normaal door hoge temperaturen.
Om de ontwikkeling van deze bijzondere herfst goed vast te leggen, vragen de onderzoekers mensen in Nederland de komende weken het verloop van bladverkleuring en bladval van verschillende bomen vast te leggen. Het gaat om de boomsoorten; berk, beuk, witte paardenkastanje en de zomereik, wintereik en Amerikaanse eik. Ze kunnen de gegevens doorgeven op de website Natuurkalender.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.