Nieuws

Wat vind jij: Is de situatie bij het CDA nog te redden?

Wat vind jij?
Wat vind jij? © ANP - Branko de Lang
Het rommelt al een tijdje bij het CDA. De interne tweestrijd kwam afgelopen weekend tot een enorme uitbarsting, toen een kritisch document van Pieter Omtzigt uitlekte en de populaire Enschedeër zich genoodzaakt zag om uit de partij te stappen. De vraag is nu: wat voor gevolgen heeft dat voor de partij?
Dat vragen ook veel regionale afdelingen van het CDA zich af. Volgens een rondvraag van de NOS zijn er de komende dagen in het hele land spoedberaden met ongeruste CDA-leden. Ze zeggen dat ze "in shock" zijn over wat er is gebeurd en dat de gebeurtenissen grote gevolgen kunnen hebben voor de partij.
"Wij willen niet weg bij het CDA", verwoordt een Gronings statenlid het sentiment, "maar we moeten wel kijken hoe het nu verder moet." Omtzigt legde volgens een ander CDA-lid de vinger op meerdere zere plekken. "Daar moeten we samen eens flink over discussiëren."
Volgens imagodeskundige Gonnie Klein Rouweler moet het CDA vooral stil blijven zitten en niet teveel wrijven in de vlek: "Er zo weinig mogelijk ruchtbaarheid aan geven. Dan waait het vanzelf weer over."
Wat denk jij? Gaat het CDA deze dreun overleven? En wat moet Omtzigt eigenlijk gaan doen, straks in zijn eentje in de Kamer? Praat met ons mee, in de reacties hieronder en op Facebook!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.