Politie Zwolle organiseert crematie voor dood gevonden hond met vastgebonden voorpoten

De hond die begin juni met vastgebonden voorpoten in het Zwarte Water bij Zwolle werd gevonden, is vandaag gecremeerd. Dat meldt de politie Zwolle op Facebook. Agenten hebben de hond naar een dierencrematorium gebracht, waar afscheid van het dier kon worden genomen.

Op Facebook spreekt de politie zijn dank uit aan dierencrematorium 'Veenrust' in Vriezenveen. Medewerkers van het crematorium boden aan de hond kosteloos te cremeren.

Tiewrap

De hond werd op 2 juni door twee mannen in het water aangetroffen. De voorpoten van het dier waren met een tiewrap aan elkaar vastgebonden. Vermoedelijk leefde de hond nog toen het dier in het water werd gegooid.

Enkele dagen na de vondst van de dode hond meldde de politie dat de identiteit van de eigenaar bekend is. Het gaat om een inwoner van Zwolle, meldde de politie.

Rustig blijven

Kort na de bekendmaking door de politie circuleerden op internet naam, foto en het woonadres van de vermeende eigenaar. Hoewel die persoon als hondenmoordenaar aan de publieke schandpaal genageld werd, riep de politie op om rustig te blijven en vooral niet te snel conclusies te trekken.

Op Facebook oogsten de politie en het dierencrematorium lof voor het organiseren van een waardig afscheid voor de hond.

De Facebook post kan op dit moment niet worden geladen. Klik hier om naar de post te gaan.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
ZWOLLE VRIEZENVEEN
Deel dit artikel: