Nieuws

Scooterrijder rijdt door prikkeldraad op Twente Airport en raakt zwaargewond

Een scooterrijder is vanavond zwaargewond geraakt bij een ongeluk in de omgeving van Twente Aiport in Enschede. De bestuurder van de scooter zou door prikkeldraad zijn gereden. Het ongeluk gebeurde in het voor het publiek toegankelijke natuurgebied om het vliegveld, pal voor de uitkijktoren.
Brandweer, politie en ambulances rukten uit nadat het ongeluk werd gemeld. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse. Met die heli is het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend waaraan het slachtoffer gewond is geraakt.

Schemering

Ook is niet duidelijk wat er precies gebeurd is, maar het slachtoffer zou in de schemering door prikkeldraad zijn gereden dat in de omgeving van de uitkijktoren is gespannen. Dat prikkeldraad is als de duisternis invalt niet of nauwelijks te zien.
Hulpdiensten moesten een aantal hekken openbreken om bij het slachtoffer te komen. Een agent heeft de scooter van een andere scooterrijder gevorderd om zo snel mogelijk bij het slachtoffer te komen.

Hoge snelheid

Op Twente Airport wordt regelmatig gecrost door scooters die daarbij met hoge snelheid over het asfalt in de omgeving van de uitkijktoren rijden. Daar is echter ook prikkeldraad gespannen. Dat levert gevaarlijke situaties op. Of er in dit geval ook sprake was van crossen, moet onderzoek nog uitwijzen.
Scooterrijder gewond op Twente Aiport
Scooterrijder gewond op Twente Aiport © NewsUnited/Dennis Bakker

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.