nieuws

CDA Raalte wil Task Force voor werkgelegenheid

CDA Raalte wil Task Force
CDA Raalte wil Task Force
CDA Raalte wil per direct een Task Force oprichten voor de voorgenomen ontslagen bij TCR, Carinova en Jumbo in de regio. De Task Force moet volgens het CDA bestaan uit de gemeente Raalte, UWV, uitzendbureaus en andere bedrijven uit Raalte.
Het doel van de Task Force is om de werkloosheid aan te pakken in de gemeente. Volgens CDA Raalte is het mogelijk dat sommige gezinnen dubbel getroffen worden, omdat beide partners werkzaam zijn in de bedrijven waar de ontslagen zullen vallen. Dat moet de Task Force gaan opvangen. Tot die tijd wordt het college van B&W ingezet om de mogelijke toename van de werkloosheid in de gemeente aan de kaak te stellen.

Politiek mede verantwoordelijk

"Door veranderingen in de sociale werkvoorziening komen ook door de participatiewet de nodige werkzoekenden op de markt. Volgens de nieuwe participatiewet is de politiek mede verantwoordelijk voor deze gevraagde werkgelegenheid. Ook in dit verband is de Task Force werkgelegenheid van belang", aldus het CDA tegen Salland Centraal.

Getroffen bedrijven

Vervoersbedrijf TCR kwam onder meer in de problemen doordat het niet de gunning kreeg voor het leerlingenvervoer in Raalte, Olst-Wijhe, Deventer en Zutphen. Het bedrijf heeft dat besluit aangevochten, woensdag of donderdag zal een rechter bepalen of TCR toch het leerlingenvervoer in de regio mag verzorgen.
Jumbo in Raalte sluit volgend jaar mei het distributiecentrum. Het bedrijf zal daarna de locatie nog wel gebruiken voor de opslag van diepvriesproducten, maar tientallen banen zullen verdwijnen. Bij Carinova zullen 1000 banen wegvallen als gevolg van politieke beslissingen. Er zal bij de zorginstelling tot 40% worden bezuinigd.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.