nieuws

Toekomst winkelcentrum Stokhorst Enschede in handen van Lidl

Of snel kan worden gestart met de renovatie van winkelcentrum Stokhorst in Enschede hangt helemaal af van Lidl. Dat werd dinsdagavond duidelijk tijdens een vergadering van stadsdeelcommissie Oost in Enschede.
Als Lidl de overeenkomst voor een nieuwe vestiging niet tekent, dan is de projectontwikkelaar terug bij af. Het is dan opnieuw onzeker wanneer het ernstig verpauperde winkelcentrum wordt gerenoveerd.
Veel winkelpanden staan nu leeg. Zelfs de C1000 is vertrokken en geen enkele supermarkt wil zich daar nu vestigen. De nood is hoog om het winkelcentrum aan te pakken.
Eerdere plannen om het winkelcentrum op te knappen zijn mislukt. Dat kwam onder meer omdat geplande appartementen veel te duur waren. Er was nagenoeg geen belangstelling voor.

Twee supermarkten

De gemeente heeft een andere projectontwikkelaar gevraagd om met nieuwe plannen te komen. Deze zijn dinsdagavond gepresenteerd. Volgens dat plan komen er in het winkelcentrum in elk geval twee grote supermarkten. Ook zijn woningen gepland. Maar deze zijn goedkoper dan in de eerdere plannen.

Eerste fase

Supermarktketen Lidl heeft belangstelling om zich in een nieuwe pand te vestigen op een braakliggend stuk grond bij het winkelcentrum. De contracten liggen volgens de projectontwikkelaar al op het hoofdkantoor in Duitsland. Als de papieren worden ondertekend dan is de eerste fase voor de renovatie een feit en wordt het volgens de projectontwikkelaar een stuk makkelijker om een tweede supermarkt te vinden. Er zijn al contacten met supermarktketen Emté, maar daarover staat nog niets vast.
De verwachting is dat Lidl binnen een maand beslist of ze akkoord gaan met de plannen. Op z'n vroegst zou het winkelpand eind 2015 opgeleverd kunnen worden.

Vraag naar gezondheidscentrum

Wijkbewoners zijn blij met de nieuwe ontwikkelingen. Ze hebben goede hoop dat er schot komt in de zaak. Tijdens de vergadering gaven ze aan dat ze graag een gezondheidscentrum in het nieuwe winkelcentrum willen. Volgens de bewoners zouden huisartsen, tandartsen en fysiotherapeuten bereid zijn om zich daar te vestigen.
De projectontwikkelaar bekijkt of dat mogelijk is.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.