VIDEO | Oost op het Asfalt: wat bezielt deze spookrijder?

Sommige automobilisten maken het wel heel erg bont, zoals blijkt in deze aflevering van Oost op het Asfalt. Want wat bezielt een automobilist om vol door rood een kruising op te jakkeren? Een totale blackout, of gewoon lak aan alles?

Het tafereel werd vorige week vastgelegd op de Kazernestraat in Deventer. Vanwege wegwerkzaamheden is de verkeerssituatie daar tijdelijk gewijzigd.

Normaal gesproken zou de tegemoetkomende automobilist rechtdoor kunnen, maar die rijrichting is tijdelijk afgesloten. Daardoor is het vanuit de HF de Boerlaan niet mogelijk richting het centrum te rijden.

Slalommen

Maar deze automobilist laat zich er blijkbaar door niet weerhouden. Sterker, hij gebruikt - komend vanuit het Havenkwartier - 'gewoon' de voorsorteerstrook om rechtdoor te kunnen. Waardoor hij aan het spookrijden slaat.

Een van de automobilisten schrikt hier zo van dat hij vol op de rem trapt. Een tweede dashcam registreert hoe een erachter rijdende bestuurder de spookrijder met groot licht waarschuwt. Die rijdt vol gas door, al slalommend...

Tekst gaat verder onder foto

Al spookrijdend vervolgt deze automobilist zijn weg. (Foto: RTV Oost)
Al spookrijdend vervolgt deze automobilist zijn weg. (Foto: RTV Oost)

OOST OP HET ASFALT

RTV Oost besteedt in de rubriek Oost op het Asfalt aandacht aan opmerkelijke situaties in het Overijssels verkeer. Gevaarlijke situaties, agressie onder automobilisten. Maar het mogen ook grappige, kolderieke taferelen zijn.

Zie deze pagina voor het toesturen van video's.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
OOST OP HET ASFALT DEVENTER SALLAND
Deel dit artikel: