Nieuws

Politie onderzoekt of brand hotel Wanneperveen is aangestoken

De uitslaande brand die vannacht de voormalige Gasterij De Blauwe Hand in Wanneperveen heeft verwoest, is mogelijk aangestoken. Het pand is volgens de huurder aangewezen als plaats delict.
De voormalige Gasterij biedt enkele uren na de brand een trieste aanblik. Verkoolde inventaris ligt op een grote hoop in het karkas van wat eens een hotel was. Het pand was overal nog bekend als Gasterij De Blauwe Hand, hoewel de naam vorig jaar nog werd veranderd in Giethoorn2Stay. Na drie maanden open te zijn geweest moest het al de deuren sluiten.

Elders onderdak

De zeven mensen die in het pand aanwezig waren, zijn volgens de huurder op een ander adres ondergebracht of krijgen nog onderdak. Het zou gaan om een personeelslid van de huurder en zes arbeidsmigranten die bij een scheepswerf in de regio werken. De eigenaar van het pand zegt dat hij zo is aangeslagen door de brand, dat hij niet wil reageren.
Schade door brand is groot
Schade door brand is groot © RTV Oost /Robert Jansema
De gemeente Steenwijkerland heeft een statement over de brand gegeven:
Loco-burgemeester Marcel Scheringa “De brandweer was met een aantal korpsen snel ter plaatse om de brand te bestrijden. Er zijn geen slachtoffers gevallen. Zeven mensen, die in de bedrijfswoning van het hotel verbleven, zijn elders ondergebracht. Het pand is helaas zwaar beschadigd en kan als verloren worden beschouwd”. De rookontwikkeling was vannacht zodanig groot dat de omgeving tot Belt-Schutsloot is geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. Bij de brand zijn geen asbest of andere gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De omgeving van het pand wordt afgezet met hekken. Naar de oorzaak van de brand wordt nader onderzoek gedaan. “De brandveiligheidsvoorzieningen van het hotel en de bedrijfswoning moesten na een bouwkundige controle van de gemeente in april per direct op orde gebracht worden. Door deze voorzieningen werden de mensen in de bedrijfswoning gealarmeerd en konden het pand tijdig verlaten“, aldus Marcel Scheringa.
Resten van het hotel na de brand
Resten van het hotel na de brand © RTV Oost / Robert Jansema

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.