'Dodelijk ongeluk N34 Borger veroorzaakt door botsing op hogere snelheid'

Het dodelijke ongeluk op de N34 bij Borger eind mei, waarbij onder meer een man uit Gramsbergen om het leven kwam, werd veroorzaakt doordat een automobilist harder reed dan de auto voor hem en zo op de voorligger is gebotst. Dat blijkt uit politieonderzoek. Vier mensen kwamen bij het ongeluk om het leven.

Door de botsing raakten beide auto's van de weg en werden nog drie andere auto's bij de botsing betrokken, schrijft RTV Drenthe. Eén van de dodelijke slachtoffers is de automobilist die het ongeluk veroorzaakte. De slachtoffers zijn een 48 jarige man uit Gramsbergen, een 24-jarige man uit Dalen, een 69-jarige vrouw en een 72-jarige man uit Assen. Vijf mensen raakten zwaar gewond.

De politie wil uit respect voor de nabestaanden niet bekendmaken wie van de slachtoffers de veroorzaker was van het ongeval.

Uitgebreid onderzoek

Om erachter te komen hoe het ongeluk werd veroorzaakt, sprak de politie met verschillende betrokkenen en getuigen, is er een uitgebreid sporenonderzoek gedaan en zijn beschikbare beelden geanalyseerd. Andere betrokkenen bij het ongeval en naasten van de omgekomen slachtoffers zijn meteen na de uitkomst van het onderzoek geïnformeerd.

Het Openbaar Ministerie is eveneens geïnformeerd over de gang van zaken en heeft besloten het onderzoek af te ronden. Er vindt geen strafrechtelijk vervolg plaats.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
GRAMSBERGEN 112 NIEUWS
Deel dit artikel: