nieuws

Burgemeester van Zwolle spreekt op fietsbeurs in Italïe

Burgemeester Meijer op de fietsbeurs
Burgemeester Meijer op de fietsbeurs
Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle heeft vandaag in Italië een toelichting gegeven op het Zwolse fietsbeleid. Dat deed hij op tijdens de fietsbeurs ExpoBici. Zwolle werd dit jaar verkozen tot 'Fietsstad van Nederland'.
In het Italiaanse plaatsje Padova, in de buurt van Venetië, is dit weekend de ExpoBici. Een grote Italiaanse fietsbeurs met tienduizenden bezoekers. Naast vele stands van producenten uit de fietswereld, zijn er ook lezingen en toespraken.
Eén van de sprekers was burgemeester Henk Jan Meijer. Hij vertelde afgelopen week in het TV Oost programma En Dan Nog Even Dit al dat hij het een hele eer vond dat hij gevraagd was. Volgens Meijer is Nederland echt een fietsland en heeft Zwolle geprobeerd om de vele fietsers die er zijn, een goede plek in het verkeer te geven.
Om die reden werd de stad door de Fietsersbond uitgeroepen tot beste fietsstad van Nederland. De jury zei onder meer dat Zwolle een stad is 'waar de fietser zich zeer welkom voelt'. De Fietsersbond roemde daarbij ook de innovatie van Zwolle, zoals de unieke fietsrotonde op de Wipstrikkerallee. Diezelfde fietsronde was ook vandaag onderwerp van gesprek in Italië.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.