nieuws

Dinkelland sportiefste en Kampen minst sportieve gemeente van Overijssel

Hardlopen
Hardlopen
De gemeente Dinkelland is de sportiefste gemeente van Overijssel. 49 procent van alle huishoudens in Dinkelland zegt aan sport te doen. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM.
Het instituut bracht in kaart in hoeveel huishoudens per gemeente één of meerdere personen niet aan sport doen. De gemeente Kampen komt er het slechtst vanaf. Maar 37,3 procent van de huishoudens is sportief. Steenwijkerland doet het ietsje beter met 37,9 procent sportieve huishoudens.
In het onderzoek is ook gekeken naar het soort sport dat wordt gedaan. Fitness is het populairst en dat wordt naar verhouding het meest gedaan in Haaksbergen. Aerobics is vooral populair in Ommen. Olst-Wijhe valt op vanwege het grote aantal biljarters. Staphorst is een schaatsgemeente en doet ook veel aan sportvissen. Oldenzaal heeft relatief de meeste squashers en hardlopers.
De cijfers zijn gebaseerd op enquêteresultaten afgenomen onder consumenten. De in kaart gebrachte gegevens zijn afkomstig van onderzoeksbureau Cendris Streetlife.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.