Van wie is deze auto met voor bijna 700 euro parkeerboetes onder de ruitenwisser?

Het was een opvallende verschijning, de donkerblauwe auto die al maanden aan de Van Lochemstraat in Enschede geparkeerd stond. Onder de ruitenwissers van de auto was de ene na de andere parkeerbon gedrukt. Het boetebedrag liep op naar zo'n 700 euro. Vanochtend werd de auto, tot opluchting van de buurt, eindelijk weggesleept.

Er zaten al zeker twaalf boetes van elk 68,50 euro onder de ruitenwissers van de Chevrolet Tacuma. Allemaal voor het parkeren zonder geldige parkeerkaart. Volgens buurtbewoners stond de auto er al maanden, maar niemand wist van wie het voertuig was.

Autopech

Achter de ruit zat een briefje met daarop de tekst "autopech". De APK van de auto was al enige tijd verlopen. Waarom de gemeente Enschede zo lang heeft gewacht met het wegslepen van de auto en boa's telkens weer een parkeerbon onder het raam stopten, is onduidelijk.

Tekst gaat verder onder de foto

De auto is vanochtend afgesleept door een bergingsbedrijf (Foto: News United)
De auto is vanochtend afgesleept door een bergingsbedrijf (Foto: News United)

Een woordvoerder van de gemeente Enschede laat weten dat er meerdere keren contact is gezocht met de eigenaar van de auto. "Het gaat om iemand zonder een vaste woon- of verblijfplaats", aldus de woordvoerder. "De eigenaar beloofde de auto weg te halen, maar dat gebeurde niet. Toen is alsnog geprobeerd contact met hem te te leggen, maar dat is niet gelukt. De auto is daarom vanochtend weggesleept."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
ENSCHEDE
Deel dit artikel: