Uitzwaaiwedstrijd OranjeLeeuwinnen in vol stadion PEC Zwolle

De OranjeLeeuwinnen vervolgen hun Olympische voorbereiding op vrijdag 25 juni. Voor het vertrek naar Tokio - op dinsdag 6 juli - speelt de ploeg van Sarina Wiegman op zaterdag 3 juli nog een laatste wedstrijd op eigen bodem tegen Zuid-Afrika, momenteel de nummer 55 van de wereld. Decor van de traditionele ‘uitzwaaiwedstrijd’ is het stadion van PEC Zwolle, waar onder voorbehoud van het verlenen van de vergunning, om 15.00 uur wordt afgetrapt.

De interland van de Oranjevrouwen is de eerste voetbalwedstrijd die weer voor volle tribunes gespeeld kan worden. Manager algemene zaken Jeroen van Leeuwen is blij dat PEC Zwolle gastheer mag zijn van de OranjeLeeuwinnen. "Het is mooi dat wij gastheer mogen zijn en al helemaal omdat dit de eerste wedstrijd in Nederland is waar weer volle tribunes zijn toegestaan. Ook voor de stad en regio is dit natuurlijk prachtig."

Boost

Het vrouwenvoetbal zit in Nederland, en ook in Regio Zwolle, in de lift. "Een wedstrijd van Oranje geeft dat zeker een extra boost. Ons veld ligt er al tijden piekfijn bij en dat is ook bij de KNVB niet onopgemerkt gebleven. Wij gaan er alles aan doen om er een prachtige voetbalmiddag van te maken", aldus Van Leeuwen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
PEC ZWOLLE
Deel dit artikel: