Sport

Bondscoach Wiegman maakt Olympische selectie Oranjevrouwen bekend

Jill Roord uit Oldenzaal is een vaste waarde in de selectie van Oranje
Jill Roord uit Oldenzaal is een vaste waarde in de selectie van Oranje © Orange Pictures
De Nederlandse voetbalsters gaan naar de Olympische Spelen met een selectie die grotendeels hetzelfde is als twee jaar geleden bij het WK. Aniek Nouwen (PSV) en Lynn Wilms (FC Twente) beginnen aan hun eerste eindtoernooi met de 'Leeuwinnen'. De meest opvallende afwezige is voormalig FC Twente-speelster Joëlle Smits, de spits van PSV die afgelopen seizoen topscorer van de Eredivisie Vrouwen werd.
Naast Wilms maken ook FC Twente-speelsters Kika van Es, Sisca Folkertsma en de Oldenzaalse Jill Roord onderdeel uit van de selectie, die bestaat uit 22 speelsters en vier reserves, onder wie Anouk Dekker uit Wierden en FC Twente-aanvalster Renate Jansen. Bondscoach Sarina Wiegman hoopt dat het Internationaal Olympisch Comité (IOC) toestemming geeft om de reserves vast onderdeel van de groep te laten worden.

Schema

De voetbalsters spelen hun eerste wedstrijd op de Spelen op 21 juli, twee dagen voor de officiële openingsceremonie, in het Miyagi-stadion van Rifu tegen Zambia. Op 24 juli nemen de 'Leeuwinnen' het daar ook op tegen Brazilië. Rifu ligt op zo'n 4,5 uur rijden van Tokio. De derde groepswedstrijd is op 27 juli in Yokohama tegen China.

Uitzwaaiduel in Zwolle

Voor vertrek naar Japan speelt de ploeg van Wiegman op 3 juli in eigen land nog een oefeninterland tegen Zuid-Afrika. Dit duel wordt afgewerkt in het stadion van PEC Zwolle.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.