nieuws

Jong Oranje plaatst zich nog niet voor play-offs EK na nederlaag tegen Slowakije

Luc Castaignos tegen Slowakije
Luc Castaignos tegen Slowakije
Jong Oranje heeft zich vanavond nog niet weten te plaatsen voor de play-offs voor het EK in Tsjechië van volgend jaar. In Tilburg verloor de ploeg de laatste groepswedstrijd met 1-0 van Slowakije en zag die ploeg daardoor groepswinnaar worden.
Oranje moet nu hopen dat het bij de vier beste nummers twee van de tien groepen zit. Die vier plaatsen zich samen met de tien groepswinnaars voor de play-offs. Morgenavond wordt bekend of dat ook het geval is. Dan staan in enkele andere groepen de laatste duels op het programma.
Bij Oranje begonnen Warner Hahn van PEC Zwolle en Luc Castaignos van FC Twente in de basis en speelden de volledige 90 minuten. Mickey van der Hart van Go Ahead Eagles en Mike te Wierik van Heracles Almelo bleven de gehele wedstrijd op de bank. Hahn was vooral na rust belangrijk met enkele goede reddingen, Castaignos werd weinig in het spel betrokken. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam na 72 minuten op naam van Zrel'ak.

Play-offs

De play-offs staan van 8 tot en met 14 oktober op het programma. De loting is komende vrijdag in het Zwitserse Nyon. De winnaars van de zeven play-offs plaatsen zich voor het eindtoernooi van volgend jaar. Gastland Tsjechië is daarvoor automatisch geplaatst. Andere landen die al zeker zijn van een plek in de play-offs zijn Engeland, Denemarken, Spanje, Kroatië, Duitsland, Portugal en Frankrijk.

Eindstand groep 3:

1. Slowakije 8-17  (19-7) 2. Nederland 8-16  (22-6) 3. Schotland 8-11  (12-15) 4. Georgië 8-10  (8-15) 5. Luxemburg 8-3  (5-23) Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.