nieuws

Enschede: grondige controle boeken nu FC Twente onder curatele staat van KNVB

Enschede onderzoekt boeken FC Twente
Enschede onderzoekt boeken FC Twente
De gemeente Enschede is bezig met een grondig onderzoek van de boeken van FC Twente. Dat antwoordt wethouder Eerenberg van Enschede op vragen van D66-raadslid Hoeksema. Enschede wil voorkomen dat ze geconfronteerd wordt met onaangename verrassingen nu FC Twente door de KNVB onder curatele is gesteld.
De gemeente heeft een lening van ruim vijftien miljoen euro uitstaan bij de betaald voetbalvereniging en bij het verstrekken van de laatste lening voor de verbouwing van de Grolsch Veste is inzage in de boeken afgedongen. "Vanwege de berichten in de media, controleren we nu wat beter." Het onderzoek is bijna klaar, binnenkort krijgt de gemeenteraad de resultaten voorgelegd.

De financiën van de club kwamen in de politiek ter sprake nu FC Twente de exploitatie van de Go Planet Expo Hall op zich heeft genomen, nadat de laatste exploitant vorige maand failliet is gegaan. De hal lijdt al sinds de opening ruim tien jaar geleden een noodlijdend bestaan. D66 vindt de stap van FC Twente riskant en wil weten welke gevolgen de exploitatie heeft voor de risico's van de lening die de gemeente heeft uitstaan.
Eerenberg zegt zijdelings informeel te zijn geïnformeerd over het voornemen van FC Twente, maar "de exploitatie kwam voor mij als een evengrote verrassing als voor u." De wethouder ziet niet meer risico's voor de gemeente dan in de huidige situatie; de exploitatie van de Go Planet Expo Hall is in een losse bv ondergebracht en FC Twente heeft geen investeringen gedaan. "Daarnaast is FC Twente keurig bij met de betalingen en dekt de waarde van het stadion als onderpand ruimschoots de hoogte van de lening."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.